top of page

VOEDING & BEWEGING BIJ EEN EETPROBLEEM

Nikki, ervaringsdeskundige eetstoornissen en eetprobleem

Weer durven vertrouwen op je lichaam

Het voedingstraject 'Voeding & beweging bij een eetprobleem' is de eerste stap naar het overwinnen van een eetprobleem. Door een andere kijk op voeding, beweging en gedrag te creëren, krijg je rust in je koppie en durf je weer te vertrouwen op je eigen lijf.

Aangeleerde denkwijzen en eetgewoontes komen naar boven. Niet altijd makkelijk maar soms wel nodig. Je past ze aan omdat je ruimte geeft aan nieuwe gedachten en gevoelens. Op jouw manier en op jouw tempo.

Niks moet, je wil het en mag het. Stapje voor stapje wordt eten weer plezierig. Iets waar je van kan genieten. En weer kan delen met anderen. Bewegen wordt leuk, geen obsessie. En je mindset gaat van piekeren naar positieve gedachten.

Een eetprobleem is een fysieke en mentale uitdaging waar je niet alleen in bent. Samen gaan we op laagdrempelige en ontspannen wijze aan de slag met voeding, mindset en beweging. 

✧ Je piekert veel over eten en hebt er eigenlijk geen prettig gevoel meer bij

✧ Je hebt net jouw herstelproces afgerond (trots op je!) maar vindt het spannend om de wijde wereld weer in te stappen

✧ Je ziet door alle tegenstrijdige info en adviezen door de bomen het bos niet meer

✧ Je wordt soms overvallen door spanningen en negatieve gedachten en je bent een ster in overdenken. 

✧ Je zit in een vicieuze cirkel. Niet uit kunnen/durven stappen en schaamte. Emoties zitten in de weg. 

✧ Je hebt van alles geprobeerd maar komt er zelf niet uit. Hulp vragen is spannend. 

✧ Je eet en leeft naar de verwachtingen van anderen (externe triggers)

Herken jij dit?

Nikki, voedingsdeskundige in Rotterdam

Ik weet hoe het voelt

Hi! Ik ben Nikki, voedingsdeskundige met een expertise in ondergewicht en eetproblemen. De reden hiervoor is vrij simpel. Zowel het hebben van een eetstoornis als een eetprobleem is mij niet onbekend. 

De weg die ik heb afgelegd met mijn eigen eetstoornis en eetprobleem, zorgt ervoor dat ik anderen hier ook mee wil helpen. Ik ken het gevoel van klem zitten tussen fit en gezond willen zijn en tegelijkertijd de strijd aan willen gaan met elke hap die je neemt. 

Ik wil je laten ervaren dat het oké is als eten lastig voor je is. En tegelijkertijd dat het oké is om om hulp te vragen. Ik heb er al lang over gedaan dus de drempel die je ervaart, ken ik als geen ander. Daarom doen we het stap voor stap.

Alle aangenomen gedachten en eetgewoonten zijn ruis op de lijn voor datgene wat je het liefste doet: gezond zijn en lekker leven. Samen halen we zoveel mogelijk ruis weg. Zodat jij weer 'jij' kan zijn. En jouw relatie met eten en bewegen weer gelukkig is. 

Dit is wat het voedingstraject 'Voeding en beweging bij een eetprobleem' je brengt

✧ Rust in je hoofd en in je lijf

✧ Inzicht in denkpatronen en eetgewoonten en weet hoe er mee om te gaan

✧ Je ontdekt dat het vragen om hulp niet zo eng is als dat het lijkt

✧ Gezondere eetgewoonten zonder schuldgevoelens

✧ Je staat met meer kennis in de keuken en weet precies wat je moet doen

✧ Je voelt je fitter en hebt meer energie

✧ Je staat sterker in je schoenen en maakt je eigen keuzes. Je leeft naar de verwachtingen van jezelf

Wat we gaan doen is het volgende

De eerste stap is het moeilijkste. En die heb je net gezet. Tenslotte ben je nog steeds aan het lezen over het voedingstraject die we samen kunnen gaan doen. Wanneer je straks jouw aanvraag doet, neem ik binnen twee werkdagen contact met je op. 

Online startsessie of op locatie

We plannen een online kennismaking in van ongeveer 45 minuten. We maken kennis met elkaar en je neemt mij mee in jouw ervaringen. De goede momenten en de minder goede momenten. 

Woon je in regio Rotterdam? Dan kan de intake ook tijdens een wandeling.

Traject op maat

Het traject begeleidt je via de Dertien Vytall app. Je ontvangt weekmenu's, start met bewegen of personal training en gaat aan de slag met het eWorkbook. Elke twee weken hebben we een online consult om bij te praten. Zo werken we samen stap voor stap aan jouw persoonlijke gezondheid. 

Ik ben er zolang het nodig is

Het traject duurt zolang het nodig is. Het is mijn doel om je zoveel mogelijk rust, advies en steun mee te geven zodat je na een tijdje de beste passende vervolgstap kan zetten. We hebben geen haast, ik ga mee in jouw tempo.

Het traject in het kort

✧ Een persoonlijk programma inclusief een concreet plan van aanpak met de focus op voeding, beweging en mindset.  

✧ Eén op één online begeleiding via de Dertien Vytall app en elke twee weken check ik bij je in door middel van een online consult van 45 minuten

✧ Weekschema's gericht op voeding en beweging. De recepten zijn afgestemd op jouw wensen en je hebt keuze uit +1.000 gezonde gerechten. Je blijft zelf in controle maar met een beetje hulp. Zelfde geldt voor de trainingsschema's. 

✧ Begeleiding van een ervaringsdeskundige en professioneel opgeleide voedingsdeskundige. Grip krijgen op een eetprobleem hoef je niet alleen te doen.  

✧ Onbeperkt vragen stellen via de app


102 euro per maand

Nikki van der Post

Disclaimer

Ik ben een ervaring- en voedingsdeskundige, géén dietist of therapeut. Met Dertien wordt niemand behandelt en medisch advies geef ik niet. Mijn kennis komt door jarenlang zelf een eetstoornis en daarna een eetprobleem gehad te hebben, gecombineerd met de HBO opleiding Inspanningsfysiologie & Voedingsleer en verschillende cursussen zoals Gedragsverandering bij gewichtcontrole. Mijn doel is het bieden van een veilige eerste stap van hulp vragen of zorgdragen aan een rustige landing na je herstelproces. Ik zal je nooit vertellen wat je moet doen, ik geef adviezen en suggesties onderbouwd door de theorie vanuit Voedingsleer. 

Beeldmerk Dertien
Logo Dertien

Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief!

Meeste nieuwsbrieven zijn saai, te vaak en niet interessant. Deze niet. Beloofd!

Bedankt, je bent nu aangemeld voor mijn nieuwsbrief

bottom of page