

Als je altijd onderweg bent naar beter, naar strakker, naar anders,
wanneer sta je dan stil bij wat er al is?
Leuk je te ontmoeten!
Mijn naam is Nikki en ik ben voedingsdeskundige.
Na het afronden van de opleiding Voedingsleer, ben ik in 2021 begonnen met het geven van voedingsbegeleiding en personal training. Netjes volgens de geleerde theorieën werkte ik talloze voedingsschema’s uit. Voor de een bepaalde ik hoeveel die persoon mocht eten, aan de ander gaf ik specifieke maaltijden of tijdstippen door. Al snel begon dit mij tegen te staan. Het knaagde aan mij dat ik een ander ‘iets oplegde’.
Want als je iets niet lekker vindt, waarom zou je het dan toch eten? Of als je diep van binnen geen ontbijter bent, waarom dan toch proberen er een te zijn? Al het plezier uit voeding, uit koken en uit het delen van momenten, verdwijnt. Ratio boven gevoel.

Dat moet anders
In dezelfde periode kwam ik erachter dat ik voor de tweede keer te maken had met een eetstoornis. Ik bleek al twaalf jaar ARFID te hebben; vermijdend eetgedrag vanwege een angst voor eten. Ik ben bang voor de extreme buikpijn die mijn prikkelbare darmsyndroom soms kan veroorzaken.
Dankzij mijn struggle met ARFID leerde ik hoe sterk mentale en fysieke gezondheid met elkaar verbonden zijn. Ik realiseerde me gezondheid alleen individueel invulbaar is en dat het geven van voedingsadvies op basis van ratio niet meer was dan symptoombestrijding.
Mijn visie als voedingsdeskundige is gebaseerd op het hebben van vrije eetkeuze. Dat betekent niet te pas en te onpas alles eten wat je tegenkomt, maar om eten wat jou écht voedt. Fysiek én mentaal.

Gezond eten is geen doel, het is een middel om de gezondste versie van jezelf te worden
In de wereld van vandaag is een ding duidelijk: we worden het nooit eens over alle voedingsrichtlijnen. De een kiest voor restrictief eten, de ander voor vasten. Ik kies voor natuur, bewustzijn en zelf koken. Dat is geen kwestie van goed of fout, het is gewoon anders.
Ik handel, werk en deel vanuit ervaring. Een lange periode van trial-and-error maar gelukkig wel eentje die nu zijn vruchten afwerpt. Mijn lichaam is sterk, mijn hoofd is rustig en ik leef op tijdens het koken of het geven van etentjes. Ik ben niet meer zo bezig met wat ik eet, maar meer met hoe ik eet.
Ik eet naar behoefte. En als je daar een beetje grip op krijgt, kun je zelfbewust en vrolijk in de keuken staan.
Eenvoud in de keuken, is rust in het leven.

Terug naar de basis
Als het om voeding aankomt, valt er heel wat te kiezen. Dat betekent dat we continu moeten wikken en wegen. Voor mijn gezondheid ben ik teruggegaan naar de basis, terug naar natuurlijke producten. Ingrediënten die eruit zien, zoals ze eruit horen te zien. Producten waarbij je natuur kunt zien, proeven en ruiken.
Alles onbewerkt. Geen potjes, pakjes, zakjes en blikjes. En alles zelf gemaakt. Dat klinkt als veel gedoe en veel werk, maar in de praktijk valt dat reuze mee. De Italiaanse keuken is mijn kompas. Italianen koken liever met weinig dan te veel. Eenvoudige gerechten, weinig ingrediënten en boordevol smaak.
Ga je met mij een voedingstraject aan, dan duik je je keuken weer in. Geen 'kant-en-klaar' maar de voldoening van een zelfgemaakte maaltijd. Eentje waarvoor je beroep moest doen op je eigen competenties, waar je nieuwe dingen van geleerd hebt, waar je vaardigheden door verrijkt zijn maar bovenal: eentje waar je een eigen verhaal kon vormen.

(der✦ tien ; hoofdtelwoord)
[1] Betekenis
Motivatie, zelfvertrouwen en hard werken. Het symboliseert een nieuw begin, veerkracht en persoonlijke groei.
Dertien gaat over opstaan na tegenslagen en met optimisme en kracht doorgaan. Dertien moedigt je aan om verandering te omarmen en oude patronen los te laten, want groeien begint bij durven.

Heb je een vraag?
Vul onderstaand contactformulier in of stuur mij een berichtje via de chat. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.