top of page
IMG_7840_jpg.JPG
Dit is het logo van Dertien

Als je altijd onderweg bent naar meer, beter en anders,
wanneer sta je dan eigenlijk stil bij wat er al is?

Leuk je te ontmoeten! 

Mijn naam is Nikki.

Na het afronden van de opleiding Voedingsleer, ben ik in 2021 begonnen met het geven van voedingsbegeleiding en personal training. Netjes volgens de geleerde theorieën werkte ik talloze voedingsschema’s en adviezen uit. Voor de een bepaalde ik hoeveel die persoon mocht eten, aan de ander gaf ik specifieke maaltijden of tijdstippen door. Al snel begon dit mij tegen te staan. Het knaagde aan mij dat ik een ander ‘iets oplegde’.

Want als je iets niet lekker vindt, waarom zou je het dan toch eten? Of als je diep van binnen geen ontbijter bent, waarom dan toch proberen er een te zijn? Al het plezier uit eten, uit koken en uit het delen van momenten, verdween. Ratio ging boven gevoel. Dat leek mij niet de bedoeling.

Dertien_Essentials_9.png

Voeding is pas gezond als het persoonlijk is

In dezelfde periode kwam ik erachter dat ik voor de tweede keer te maken had met een eetstoornis. Ik bleek al twaalf jaar ARFID te hebben; vermijdend eetgedrag vanwege een angst voor eten. Ik ben bang voor de extreme buikpijn die mijn prikkelbare darmsyndroom soms kan veroorzaken.

 

Dankzij ARFID realiseerde ik me hoe sterk hoofd en lijf met elkaar verbonden zijn. Gezondheid is individueel invulbaar en gaat verder dan alleen fysiek. Dus die voedingsadviezen die ik gaf? Niet meer dan symptoombestrijding. Ouch!

​Mijn visie als voedingsdeskundige nu is gebaseerd op een lange, lange periode van trial-and-error maar gelukkig wel eentje die zijn vruchten afwerpt. Mijn lichaam is sterk en mijn hoofd rustig.

 

En dat...dat is iets wat ik iedereen gun!

NikkiVanderPost

Eenvoud in de keuken, is rust in het leven.

NikkivanderPost_EigenaarDertien

Ik geef je een eerlijke kijk op voeding terug

Als het op voeding aankomt, valt er heel wat te kiezen. En nog meer te discussiëren. Dat betekent dat we continu moeten wikken en wegen. 

 

Voor mijn gezondheid ben ik teruggegaan naar de basis, terug naar natuurlijke producten. Oftewel: ingrediënten die eruit zien, zoals ze eruit horen te zien.  Geen potjes, pakjes, zakjes en blikjes. Alles onbewerkt en zelf gemaakt. 

 

Ga je met mij het voedingsprogramma aan, dan krijg je niet alleen een eerlijke kijk op eten terug, je duikt ook je eigen keuken (weer) in. Geen 'kant-en-klaar' maar de voldoening van een zelfgemaakte maaltijd.

 

Dat klinkt misschien als veel werk, maar dat valt reuze mee. De Italiaanse keuken is mijn kompas en Italianen koken liever met weinig dan met te veel. Denk dus aan eenvoudige gerechten met weinig ingrediënten maar boordevol smaak. En ja, dat gaat veel verder dan pasta, pizza en gelato ;-)

Dit is het logo van Dertien

(der✦ tien ; hoofdtelwoord)

 

[1] Betekenis

Motivatie, zelfvertrouwen en hard werken. Het symboliseert een nieuw begin, veerkracht en persoonlijke groei.

Dertien gaat over opstaan na tegenslagen en met optimisme en kracht doorgaan. Dertien moedigt je aan om verandering te omarmen en oude patronen los te laten, want groeien begint bij durven.

Dertien_Essentials_8.png

Heb je een vraag?

Vul onderstaand contactformulier in of stuur mij een berichtje via de chat. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op. 

  • Instagram

Leuk als je mij volgt!

bottom of page