top of page

De eerlijke keuken

  • Foto van schrijver: Nikki van der Post
    Nikki van der Post
  • 25 jun
  • 2 minuten om te lezen

Een lege agenda, een lege werkplek, een lege tijdlijn. Als je middenin de hectiek van het leven zit, klinkt dit als een droom. Staat het echter voor je neus? Spannend, onwennig, eng zelfs.

Een kruiwagen vol hooi op het Italiaanse platteland

Sinds begin juni is een slaperig dorpje in Toscane mijn tijdelijke thuis. Het ligt verscholen in een vallei onder Arezzo — niet ver van Firenze, en zo kleinĀ dat je bijna over het hoofd ziet. Er is hier ƩƩn winkel. Een basisschool. Een vervallen speeltuin. Dertig huizen, misschien veertig. En, heel verrassend, vijf fysiotherapeuten. Ik ben er nog niet achter waarom. Voor boodschappen of een espresso rijd je zo’n 10 minuten tussen de olijfbomen door naar het grote dorp op de heuvel.Ā 


Wat ik hier doe? In de eerste week raakte ik vooral verdwaald. Alle huizen en olijfbomen lijken op elkaar. Inmiddels ken ik de weg en zijn wandelingen met de hond relaxed in plaats van uitdagend. De ontmoeting met een paar wilde zwijnen daargelaten. Ik fotografeer weer, heb Netflix ingeruild voor een boek over permacultuur en bak mijn eigen brood.  Maar het allerbelangrijkste; ik leer eindelijk écht Italiaans koken.


Het leven gaat hier trager. Niet omdat het moet— maar het Italiaanse platteland laat mij vooral zien dat het mĆ”g. Dat het leven ook genoeg kan zijn, precies zoals het nu is.


Het gaat hier om gewoon... zijn. Geluk zit niet in grootse plannen of eindeloze verlangens. Het schuilt in kleine momenten. Ambitie is mooi. Dromen zijn waardevol. Maar als je altijd onderweg bent naar meer, wanneer sta je dan stil bij wat er al is?


We hoeven niet altijd iets te bereiken. We mogen ook gewoon leven. En dat besef je pas echt wanneer je leert koken op z’n Italiaans. Het duurde dan ook niet lang voordat het concept ā€˜The Honest Kitchenā€˜Ā in mijn hoofd opkwam. Pure producten, direct vanaf het land. Simpele gerechten, boordevol smaak. Echte verhalen, vertelt door wat er op tafel staat en wie er aan de tafel zit.


Mijn volgende stap in het uitwerken daarvan volgt vast vanzelf, voor nu blijft die tijdlijn nog even leeg (Italiaans tempo šŸ˜‰ ). Behalve digitaal. Daar vult mijn tijdlijn zich al wel met eerlijke content. Een klein inkijkje in het Italiaanse leven en wat ik hier leer over voeding, koken en verbinding. Kijk alvast met mij mee via @dertien.thehonestkitchen en dompel je onder in 'la cucina vera'.


Enjoy the senses of everyday life ✨ I sensi della vita.


Liefs,

Nikki

Kommentarer


  • Instagram

Leuk als je mij volgt!

bottom of page